I sommar

2012-03-11 @ 15:30:07

Jag har en hel del planer i sommar, den största planen är att åka till USA. Sist jag var där så smälte jag. Är förälskad i New York och stadslivet där. Om resan blir av så får vi se vart i USA jag hamnar denna gången, vill så gärna vill New York men sen så lockar Los Angeles och Miami också. Det återstår att se vart jag hamnar.... :)


Miami


Los Angeles


New York

Home again. Mexico del 1

2012-03-07 @ 22:05:00
Kom hem från paradiset i lördags. Har inte hunnit blogga sen jag kom hem, haft full rulle hela tiden. Typiskt! Min resa var heeeelt underbar. Mexico är ett land jag verkligen kan rekommendera och det är inte sista gången jag reser dit. Vi bodde både i Playa del carmen och Cancun. Måste faktiskt säga att jag blev besviken på Cancun. Jag har aldrig sett finare vatten än i Cancun, och då har jag varit i Thailand två gånger och där är fint väder, men vattnet i Cancun slår vattnet i Thailand faktiskt. Helt sjukt fint. Sanden i Playa del Carmen var vitt och mjukt som mjöl. Verkligen ett paradis. Det jag var besviken med i Cancun var kvällslivet. Det finns huuur många hotellkomplex som helst där och det ena hotellet ska vara större och bättre än det andra och de flesta som åker dit har all inclusive vilket innebär att de satt på sina hotell på kvällen. Där fanns ett litet centrum vid den slingan med hotell som vi bodde på, men Playa del Carmens centrum var ju dubbelt så stort. Vi blev helt enkelt uttråkade i Cancun och det trodde jag aldrig att man skulle bli. Vi tog buss till Down Town i Cancun en dag och när vi hoppade av så var där bara mexicanare överallt som kollade konstigt på oss haha. Kändes inte som att vi passade in där. Vi bestämde därför att packa våra väskor och åka tillbaka till Playa del Carmen. Jag hade velat ha Playa del carmens centrum i Cancun, då hade cancun varit helt underbart. Man ska njuta på dagen men även på kvällen. Så det blev Playa del carmen i 2,5 vecka men vi tänkte på Cancuns strand varje dag haha. Playa hade också fin strand men det går inte att jämföra vattnet.

Detta gjorde vi i Mexico:

-Badade i en Cenote (Vattnet var heligt och badade man så blir man 10 år yngre, haha. Riktigt fint, ser ut som en grotta med vatten i)
- Besökte Chichen Itza (utsedd till en av världens sju nya underverk. Pyramidtempel. Fick lära oss mycket på den turen)
- Besökte en by där maya - folk bodde
- Utflykt där vi snorklade vid ön cozumel samt besökte ön ( Det var en stor festival när vi var där )
- Besökte Cozumels ena strand San Fransisco
- Utflykt till ön Isla Mujeres med en katamaran
- Badade med delfiner ( En dröm som har gått i uppfyllelse)
- Tog foto med en haj
- Besökte Tulum (sista dagen och det började småregna där så det blev en snabb visit. Ångrar att jag inte gick in och fotade vid pyramiderna osv)

Berättar mer i nästa inlägg om Mexico. Här kommer lite bilder från vår fantastiska resa <3

Cenote, mayafolk som står och gör sin hälsningsdans osv med rökelser


Jag ska hoppa i cenoten och bli 10 år yngre (badkrukan nr 1 haha)


Gud vad kallt det var


Chichen Itza




Cancun

bild från vårt hotell




Jag relaxar i poolen med fin utsikt ;)


Saknar att ligga i poolen och kolla ut över det underbara havet


Framsidan av vårt hotell






påväg till Isla Mujeres med katamaran


Snorklaren haha


Förstår ni vad jag menar med vattnet nu? Mitt ute på havet ser det ut såhär.
Ville bara hoppa i hela tiden



Precis tagit bild med en haj :)


Dricker drinkar på båten


Vi ligger och vilar på Isla Mujeres


Fler bilder kommer i nästa inlägg :) God natt